Video

Videoblogger krijgt het aan de stok met wethouder in Steenbergen terwijl camera loopt

11 november 2015 om 06:26
nl
Een interview van wethouder Vincent van den Bosch uit Steenbergen liep maandagavond flink uit de hand. De wethouder werd handtastelijk en dreigde advocaten op een lokale videoblogger af te sturen. Dat gebeurde allemaal terwijl de camera liep. "Niet zo handig", concludeert de wethouder achteraf.
Geschreven door

Vladimir Hornicek staat maandagavond na de gemeenteraadsvergadering over de mogelijke komst van vluchtelingen met zijn camera bij het gemeentehuis te wachten. Hij wil de wethouder een aantal vragen stellen. Maar die wil dat eigenlijk niet, is te zien op het filmpje. De wethouder loopt op Hornicek af, die achteruit wegloopt. Ze beginnen ruzie te maken en uiteindelijk wordt de wethouder zelfs handtastelijk en geeft de camera van de journalist een duw.
Geschrokken“Ik had de indruk dat de wethouder het op mij had gemunt. Ik vroeg hem nog afstand te bewaren, maar uiteindelijk haalt hij uit naar de camera,” aldus Hornicek. “Ik ben hier toch wel erg van geschrokken. Maar als de rollen waren omgekeerd en ik dit bij hem had gedaan, had ik nu vast gezeten.”
Volgens de wethouder staat Hornicek daar om deze ruzie uit te lokken. Althans dat roept hij in het filmpje. Hij verbiedt het uitzenden van de beelden, dreigt een rechtszaak te starten en dreigt met een hele hoge boete. “Heb jij al 81.000 euro gespaard Vladimir?”  
Kemphanen De twee kemphanen kenden elkaar al. Hornicek woont naast de A4 en ondervindt daarvan de nodige overlast. Hij krijgt alleen geen gehoor bij de gemeente voor zijn problemen. Daarom is hij begonnen met het maken van YouTube-filmpjes over de politiek in Steenbergen. Eerder moest hij al een filmpje verwijderen omdat hij daarvoor beelden van D66 had gebruikt. De wethouder refereert daar ook aan in het filmpje. “Je hebt al een waarschuwing van onze afdeling gehad!”
Dinsdag wilde de wethouder niet ingaan op vragen, maar hij geeft wel een kort statement. “Ik werd overvallen door zijn vragen en ik heb daardoor feller gereageerd dan verstandig was. Dat was onhandig van mij. Ik nodig deze meneer daarom uit voor een gesprek”, aldus wethouder van den Bosch.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.