Politiemol Mark M. vanwege veiligheid naar militaire gevangenis - Omroep Brabant

Politiemol Mark M. vanwege veiligheid naar militaire gevangenis

10 november 2015 om 20:00
nl
Politiemol Mark M. uit Weert, die verdacht wordt van het verkopen van vertrouwelijke politie-informatie aan criminelen, is overgeplaatst van een normale gevangenis in Sittard (Limburg) naar het militaire detentiecentrum in het Gelderse Stroe. Hij zou vanuit Son geheime informatie hebben doorgelekt naar criminelen.
Geschreven door

Dat bevestigt zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers aan NOS. Justitie en het Ministerie van Veiligheid en Justitie willen niets zeggen over de overplaatsing. Een woordvoerder van het ministerie zegt niet in te kunnen gaan op ‘individuele gevallen’.
VeiligheidDe belangrijkste reden voor de overplaatsing zou de veiligheid van de politiemol zijn. In het detentiecentrum in Stroe worden doorgaans alleen veroordeelde militairen opgesloten. Daar is de kans dat M. in aanraking komt met grote criminelen een stuk kleiner.
Volgens raadsman Kuijpers kan Mark M. geen eerlijk proces meer krijgen. De verdachte zou al publiekelijk veroordeeld zijn door politiebaas Gerard Bouman en justitieminister Ard van der Steur.
ZIE OOK: Vreemd gedrag op schietbaan en vele onvoldoendes: opleiding politiemol Mark M. (26) verliep moeizaam
Duizenden pagina'sMark M. kopieerde in de jaren dat hij bij de politie zijn gang kon gaan duizenden pagina's vertrouwelijke onderzoeksinformatie uit het politiesysteem. Hij verkocht de informatie via mail en op USB-sticks aan derden. Het is nog niet bekend om welke onderzoeken het gaat en wat de schade is.
De vermeende politiemol en zijn 45-jarige handlanger uit Eindhoven zitten op wens van het Openbaar Ministerie nog steeds ‘in volledige beperking’. Momenteel mogen zij enkel praten met hun advocaat. De volledige beperking blijft tot zeker december van kracht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone