Hotelkamers verhuren om bezuinigingen te compenseren, Verkadefabriek Den Bosch wordt ondernemend

10 november 2015 om 21:06
nl
De gefaseerde bezuinigingen van 400.000 euro op de Verkadefabriek gaan door. Dit zegt directeur Jan van der Putten, de directeur van het cultureel centrum. Van der Putten was dinsdag bij de begrotingsvergadering van de gemeenteraad van Den Bosch.
Geschreven door

Door het besluit dat de raad tijdens deze bijeenkomst nam, moet de Verkadefabriek zich gaan storten op ondernemerschap om overeind te kunnen blijven.Een van de plannen is de oprichting van een stadshotel. Dat moet in de villa naast de Verkadefabriek komen. Daar zouden dan ongeveer acht hotelkamers in moeten komen. De financiering van het plan is al zo goed als rond.
Geen erfpacht meerDe gemeente heeft een motie aangenomen waarbij het gemeentebestuur wordt opgeroepen om de Verkadefabriek te ondersteunen in het ondernemerschap. "Hopelijk wil het college ook meewerken aan het verwerven van het pand. Dan hoeven we geen erfpacht meer te betalen en dat drukt de kosten."
Van der Putten verwacht dat het programma van de Verkadefabriek ondanks de bezuinigingen overeind blijft. "We moeten dan wel de middelen in handen krijgen die nodig zijn om te kunnen ondernemen. We zijn ook in gesprek met de provincie om te praten over een betere invulling van cultureel ondernemerschap, want steeds meer instellingen in Nederland hebben last van bezuinigingen en moeten zelf op zoek naar geld."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.