Video

Overwinteren in Europa Cup wordt nog hele klus voor basketballers van SPM Shoeters

10 november 2015 om 22:55
nl
Het gaat voor de basketballers van SPM Shoeters nog een lastige klus worden om de tweede ronde te halen in de Europa Cup. Het team uit Den Bosch verloor dinsdagavond in de eigen Maaspoorthal namelijk met 66-72 van Magnofit Güssing uit Oostenrijk. "We balen stevig", zo zegt power forward Ralf de Pagter na afloop.
Geschreven door

Al vanaf het eerste kwart (15-24) liep SPM Shoeters achter de feiten aan. De Oostenrijkers konden de voorsprong zelfs licht uitbreiden in het tweede kwart (30-40).
Oostenrijkers uiteindelijk te sterkNog geen man overboord, want twee weken geleden tegen het Sloveense Zlatorog had SPM Shoeters thuis nog laten zien wat het waard was. Na een matig begin werden de Slovenen alsnog met 81-73 naar huis gestuurd.
Het overkwam de Oostenrijkse bezoekers niet, al scheelde het niet veel. Na het derde kwart (46-54) kon SPM Shoeters in de laatste periode toch nog even een sterke vuist maken, het naderde Güssing op drie punten. Meer zat er niet in, de Oostenrijkers waren uiteindelijk met 66-72 te sterk voor de thuisploeg.
"Thuis moet je eigenlijk winnen", stelt speler Ralf de Pagter van de Bossche basketballers. "We waren heel dichtbij, op het laatst kwamen we nog terug tot drie punten. Op dat moment hadden we moeten doordrukken, maar dat hebben we niet gedaan."
Moeilijke karweiDoor het verlies wordt het voor het team van coach Sam Jones nog lastig om bij de laatste 32 te komen in de Europa Cup. Om te overwinteren moeten de thuiswedstrijden eigenlijk gewonnen worden.
"We balen allemaal stevig", zegt Arvin Slagter van SPM Shoeters. "We weten dat we deze wedstrijden moeten winnen om door te gaan in de League. Dat wordt nu lastig, maar er zijn nog veel wedstrijden te spelen en er kan van alles gebeuren. De taak is wel moeilijker geworden dan dat ie was."
SPM Shoeters blijft voorlopig steken op drie punten in poule D, de eerste wedstrijd tegen Zlatorog werd dus gewonnen maar het uitduel tegen het Franse Elan Chalon vorige week werd verloren.
Volgende week Zlatorog Misschien kunnen de Bossche basketballers volgende week verrassen. Dan staat de uitwedstrijd tegen Zlatorog in Slovenië op het programma. Het zal een moeilijk karwei worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.