'Indoor barbecue' Ulvenhout: kebab van Afghaans gezin zette huis vol rook

11 november 2015 om 13:27
nl
Het echtpaar dat dinsdag 'indoor aan het barbecueën' was, probeerde kebab te maken in een soort frituurschaaltje. Hun drie kinderen werden onwel door de rook die hierdoor vrijkwam. Het gezin woont nog geen maand in Ulvenhout.
Geschreven door

Het echtpaar had niet voor genoeg ventilatie gezorgd, waardoor het huis vol rook kwam te staan. Hun drie kinderen van negen, twaalf en zestien jaar kregen hoofdpijn en werden uit voorzorg door ambulances meegenomen naar het ziekenhuis. Ze mogen woensdag weer naar huis.
Weinig begeleidingBuurtgenoten van het gezin maken zich zorgen. Zij vinden dat het gezin onvoldoende begeleid is sinds zij een huis hebben. Omdat het gezin uit Afghanistan slecht Nederlands en Engels spreekt, is het voor buurtbewoners ook moeilijk om het gezin wegwijs te maken.
Het huis aan 't Hofflandt in Ulvenhout stond dinsdagavond vol rook en er was bij de ambulancebroeders ook angst dat het huis vol koolmonoxide was komen te staan. Daarom wachtten zij op de brandweer die kon melden dat het levensgevaarlijke gas de reddingsoperatie niet in gevaar zou brengen. Toen de kinderen geholpen waren, heeft de brandweer het huis flink gelucht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.