Veldhovenaar kocht informatie van politiemol Mark M.

11 november 2015 om 13:34 • Aangepast 21 november 2020 om 14:48
nl
Een 37-jarige man uit Veldhoven is gearresteerd, omdat hij van omkoping wordt verdacht in de zaak rond politiemol Mark M. Het is de derde man die wordt gearresteerd in deze zaak.
Profielfoto van
Geschreven door

De recherche heeft de 37-jarige Veldhovenaar woensdagochtend aangehouden. Hij is in het onderzoek naar Mark M. boven komen drijven.
Vertrouwelijke informatieHet Openbaar Ministerie heeft aanwijzingen dat de verdachte vertrouwelijke politie-informatie heeft afgenomen van Mark M. en zijn vermeende handlanger, een 45-jarige Eindhovenaar. Het is nog niet duidelijk wat de verdachte vervolgens met deze informatie heeft gedaan.
Er zijn woensdag twee huizen doorzocht: één van de man in Veldhoven en één in Geldrop. Daarbij is beslag gelegd op administratie, gegevensdragers en mobiele telefoons. Volgens NRC-journalist Marcel Haenen wilde de politie in Geldrop een vierde verdachte arresteren. De deur van het huis werd opgeblazen, maar de man was al gevlogen.

Wachten op privacy instellingen...

Het OM sluit niet uit dat er op korte termijn meer arrestaties worden gedaan.
Het lekPolitiemol Mark M. werd in oktober aangehouden. De politieman wordt ervan verdacht op grote schaal gevoelige informatie te hebben doorgespeeld richting het criminele circuit. Hij werkte bij de Landelijke Eenheid, op een afdeling in Son.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.