Baldadige wethouder 'slecht visitekaartje' voor Steenbergen, positie mogelijk onhoudbaar

11 november 2015 om 16:51
nl
Een aantal fracties uit de gemeenteraad in Steenbergen hebben geschrokken gereageerd op het filmpje waarin wethouder Vincent van den Bosch agressief reageert tegenover een videoblogger. Woensdagavond reageert de wethouder binnen de gemeenteraad op het voorval.
Profielfoto van Kantelberg Anouk
Geschreven door
Kantelberg Anouk

Een interview met wethouder Van den Bosch liep maandagavond uit de hand. Videoblogger Vladimir Hornicek zette de beelden van de agressieve wethouder online.
Tim Huisman van Steenbergen Anders is erg geschrokken van het filmpje. "Zo ken ik de wethouder niet", zegt de fractievoorzitter. "Net zoals je niet aan politici komt, blijf je andersom ook met je handen van andere mensen af." Of de positie van Van den Bosch nog houdbaar is durft hij niet te zeggen. "Daarvoor moet ik eerst alle feiten op een rij hebben. Het is in ieder geval weer een slecht visitekaartje voor de stad."
Zelf opstappenDe Volkspartij denkt dat de wethouder zelf een keuze moet maken. "We zijn erg geschrokken," zegt fractievoorzitter Michel Lambers. "Het was geen handige actie en ik denk dat het verstandig is als hij zelf zegt dat hij opstapt."
Ook de VVD vindt het filmpje vervelend. Fractievoorzitter Gommeren: "Het is geen leuke situatie, maar we willen eerst alle kanten van het verhaal horen voordat we een standpunt innemen over Van den Bosch."
Woensdagavond staat een commissievergadering gepland van de gemeente. Van den Bosch is van plan om daar te spreken over de botsing met de videoblogger.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.