NOS Journaal wordt 60, Eef Brouwers nog één keer nieuwslezer tijdens jubileumuitzending

11 november 2015 om 17:43
nl
Voormalig NOS-presentator Eef Brouwers uit Eindhoven presenteert op 5 januari nog één keer het journaal. Hij doet dat vanwege het zestigjarig bestaan van het NOS Journaal. Ook Dionne Stax uit Boxmeer draagt haar steentje bij aan de jubileumuitzendingen. Zij presenteert het jubileumprogramma Villa NOStalgia.
Geschreven door

Het NOS Journaal startte in 1956. Dinsdag 5 januari 2016 is het precies zestig jaar geleden dat het eerste journaal werd uitgezonden. De NOS viert dit met een speciaal jubileumprogramma.
Herinneringen ophalenOnderdeel van de jubileumprogrammering is het weerzien met oude bekenden. Voormalig presentatoren presenteren de dagjournaals. Eef Brouwers is een van deze presentatoren, net als Gerard Arninkhof uit Roosendaal. Ook andere oud-presentatoren als Maartje van Weegen, Noraly Beyer en Eva Jinek nemen nog een keer plaats op de presentatiestoel.
Later op de avond haalt presentatrice Dionne Stax herinneringen op tijdens het koken van een diner in het programma Villa NOStalgia. Onder meer Marga van Praag, Philip Freriks en Sacha de Boer schuiven bij haar aan om te kijken naar oude journaalfragmenten en de nodige bloopers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.