Video

Opnieuw overboord of niet? Geen spijt van Sinterklaasstunt in Genderen

11 november 2015 om 20:10
nl
Komend weekend arriveert Sinterklaas weer in Nederland. De intocht van de goedheiligman in dorpje Genderen verliep vorig jaar verre van vlekkeloos. De Sint werd bij de intocht bewust door een Piet in het water geduwd. Het was een stunt met een boodschap die was bedacht door het plaatselijke Sinterklaascomité. Een stukje toneel dat heel veel reacties losmaakte.
Geschreven door

Spijt hebben ze niet van de actie die vorig jaar Nederland op z'n kop zette. De leden van het Sinterklaascomité Genderen zouden het zo weer doen. "De Sint werd door een Piet het water in geduwd om zo aandacht te vragen voor zwemles aan kinderen", vertelt Kim van Wijk. Een onschuldige actie die uit de hand liep toen media het filmpje massaal overnamen.
Uit het hele land kwamen telefoontjes en verzoeken voor interviews. Met de landelijke aandacht kwam echter ook de kritiek op sociale media. Met de stunt zouden ze heel wat tere kinderhartjes hebben geraakt. In Genderen hebben ze echter nog steeds nergens spijt van en zijn ze al heel druk met de voorbereiding van de komende intocht.
Overboord of niet Het wordt opnieuw spraakmakend belooft het Sinterklaascomité. Maar de Sint nog een keer overboord gooien dat doen ze dit jaar maar niet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.