Video

Explosie op Thorbeckeplein in Breda: Chris van Esch (63) ernstig gewond in ziekenhuis

12 november 2015 om 17:00 • Aangepast 21 november 2020 om 14:47
nl
Op het Thorbeckeplein in Breda is woensdagavond een auto ontploft. Daarbij is een 63-jarige man uit Breda zwaargewond geraakt. De politie 'houdt er ernstig rekening mee' dat het om een bomaanslag gaat.
Profielfoto van
Geschreven door

De ontploffing van de auto was om vijf over half elf goed te horen in de wijde omgeving. Diverse hulpdiensten kwamen ter plekke.
Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Hij werd in een ambulance naar een in de buurt gelande traumahelikopter gereden, vervolgens is de man in de de helikopter naar een ziekenhuis in de buurt gevlogen. Volgens de politie is het slachtoffer er ernstig aan toe.

Wachten op privacy instellingen...

'Bumper in zijn lijf'Buurtbewoners zijn erg geschrokken. Er zou slachtofferhulp zijn ingeschakeld door de gemeente. "We troffen hem aan met een bumper in zijn lijf", aldus een van de buurtbewoners. Een andere buurtbewoners zei dat de man voor zijn auto zat zonder arm en been.

Wachten op privacy instellingen...

Volgens een omstander die snel ter plekke was, was het slachtoffer nog bij kennis na de explosie. "Hij was er ernstig aan toe. Hij greep met zijn handen, wat er van over was, naar zijn hoofd en schudde. Vervolgens is hij in een laken gewikkeld en op een brancard gelegd. Daarna vertrok de ambulance. Binnen enkele minuten zag het al snel zwart van de hulpdiensten."
Onderzoek in de buurtBij meerdere huizen in de buurt liggen de ruiten eruit. Diverse auto's hebben schade opgelopen door de knal. De explosie was op enkele kilometers afstand van de wijk Heuvelkwartier te horen.

Wachten op privacy instellingen...

"Het was echt een gigantische knal", aldus een buurtbewoner. "We gingen meteen kijken wat er aan de hand was. Daar zagen we de man voor zijn auto zitten. Hij gaat dit waarschijnlijk niet overleven of hij is zwaar gehandicapt voor de rest van zijn leven."
Mogelijke aanslag Er doen veel geruchten de ronde over wat er precies is gebeurd. Volgens getuigen zou de geparkeerde auto, een zwarte Mercedes, zijn ontploft toen de man een deur opende om in te stappen. "Dit is een statement, dit gebeurt niet zomaar", aldus een buurtbewoner. Het zou mogelijk gaan om een aanslag in het criminele circuit. De politie is een onderzoek begonnen.

Wachten op privacy instellingen...

Burgemeester Breda geschoktBurgemeester Paul Depla liet donderdagochtend weten het vreselijk te vinden wat er is gebeurd. Hij vraagt zich onder meer af of het om een incident gaat of dat er georganiseerde criminaliteit achter zit.
Bekijk voor meer nieuws over de bomexplosie op het Thorbeckeplein in Breda onze themapagina: omroepbrabant.nl/explosiethorbeckeplein

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.