Video

Explosie Breda: ‘Arm en been van Chris van Esch waren eraf, zijn gezicht zat onder het bloed’

12 november 2015 om 11:27
nl
“De man zat op de grond naast zijn auto. Zijn arm en een been waren eraf. Zijn gezicht was bebloed. Hij keek verdwaasd rond. Het leek wel een film.” Dat zegt een van de omwonenden van het Thorbeckeplein in Breda waar woensdagavond rond half elf een explosie plaatsvond. Het slachtoffer is een 63-jarige man uit Breda.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Kort na de knal stroomde het Thorbeckeplein vol met mensen uit de buurt. Sommige mensen waren er eerder dan de hulpdiensten en zagen een gruwelijk tafereel. "Ik zag de man op de grond zitten. Hij had de bumper nog in zijn hand."[YouTube:body:https://youtu.be/ztHwwg6K69Y]
LuguberEen vrouw was ook opgeschrikt door de knal. "Ik dacht eerst dat een dikke vette vuurwerkbom was. Toen bleek het autobom te zijn. Ik stond stijf van de schrik. Zijn ledematen lagen eraf. Het zag er niet fijn uit." Een andere buurtbewoner was ook snel op de fatale plek. "Het slachtoffer trok zijn been nog op. Dat was best luguber om te zien."
Een persfotograaf die snel ter plaatse was, zag dat het slachtoffer 'in een deken werd gewikkeld, opgetild en op een brancard werd gelegd'.
De aanslag vond woensdagavond rond halfelf plaats. Toen het slachtoffer in zijn geparkeerde Mercedes wilde stappen was er een explosie. De oorverdovende knal was tot in de verre omtrek te horen. “Het leek alsof er een vliegtuig door de geluidsbarrière vloog", vertelt een man.
Het slachtoffer raakte bij de explosie zwaargewond. Hij is met een traumahelikopter naar een ziekenhuis gebracht. Volgens geruchten gaat het om een afrekening in het criminele milieu. Volgens een politiewoordvoerder is dat nog niet duidelijk. "Het is een scenario waar we rekening mee houden. Het lijkt erop, maar het is te vroeg om dat vast te stellen." In de buurt gaat het verhaal dat er al enige tijd gepost zou worden in de omgeving.
Bekijk voor meer nieuws over de bomexplosie op het Thorbeckeplein in Breda onze themapagina: omroepbrabant.nl/explosiethorbeckeplein

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.