Video

'Jos de G. bekende dat hij meisje vermoordde', rechtbank stelt zaak met twee weken uit

12 november 2015 om 15:07 • Aangepast 21 november 2020 om 14:47
nl
In de moordzaak van Nicole van den Hurk heeft zich deze week iemand gemeld bij de politie die zegt dat hij verdachte Jos de G. heeft horen zeggen dat hij een meisje om het leven heeft gebracht. Die getuige heeft een ernstig vermoeden dat hij sprak over Nicole van den Hurk. Dat meldde de aanklager donderdag voor de rechtbank in Den Bosch.
Profielfoto van
Geschreven door

Deze getuige heeft zich overigens dinsdagavond eerst gemeld bij De Telegraaf. De krant heeft contact gezocht met justitie. Volgens misdaadjournalist John van den Heuvel heeft de getuige een goede verklaring waarom hij nu pas met de informatie komt. "Daar heb ik wel met hem over gesproken, maar ik kan daar nu niks over zeggen", aldus Van den Heuvel in RTL Boulevard.
De rechtbank heeft de rechtszaak tegen Jos de G. nu twee weken uitgesteld, om nader onderzoek te laten doen naar de verklaringen van degene die zich gemeld heeft. Het OM mag de getuige verhoren en denkt dat er ook een tweede persoon is die over soortgelijke informatie beschikt.

Wachten op privacy instellingen...

VerdedigingDe advocaat van De G., Job Knoester, wilde dat de zaak gewoon verder gaat. Hij wilde erbij zijn als het OM de getuige verhoort, maar dat mag niet. Knoester zegt dat het wel vaker gebeurt dat getuigen zich melden op het laatste moment en dat het maar de vraag is of de informatie die deze persoon heeft, niet gewoon afkomstig is uit de uitvoerige mediaberichtgeving rond de zaak.
Het was aanvankelijk de bedoeling dat het OM donderdag de strafeis bekend zou maken. Het voorarrest van De G. is opgeheven, maar dat betekent niet dat hij vrij komt. De G. gaat vooralsnog de tbs-kliniek in.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.