‘Ik weet niet of mijn maat Chrisje nog leeft’, zegt kaartvriend van slachtoffer bomaanslag in Breda

12 november 2015 om 15:48
nl
“Ik heb maar één beeld voor ogen. Ik zag Chris van Esch bij zijn auto liggen. Zijn arm en een been waren eraf, de bumper zat in zijn borst”, zegt een vriend van het slachtoffer die woensdagavond nog met hem had gekaart. Saillant detail: de vriend is donderdagmiddag aangehouden door de politie.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Hij bevestigt dat het slachtoffer zijn vriend Chris van Esch is. “Ik ben benieuwd of hij nog leeft. Ik denk het niet. Het klinkt hard, maar misschien kan hij maar beter doodgaan”, vertelde hij eerder donderdagochtend. Het slachtoffer is woensdagnacht geopereerd en is er slecht aan toe. De eerste 72 uur zijn cruciaal.
Jokeren en een paar blikjes bierHij is niet alleen een buurtbewoner, maar ook een kaartvriend van het 63-jarige slachtoffer. “Elke avond gingen we met z'n drieën een paar potjes jokeren. Daar dronken we altijd een paar blikjes bier bij. Ook gisteravond. Toen hij wegging deed ik de deur op slot en ging ik nog even naar het toilet. Toen hoorde ik een enorme klap. Ik heb een trui aangetrokken en ben naar buiten gegaan. Daar zag ik hem liggen.”
De buurtbewoner staat voor zijn huis. “Ik wil wel naar binnen, maar alles is afgezet. Ik mag niet naar binnen. Mijn raam is stuk en in de gang is ook alles kapot. Mijn auto die voor mijn deur stond geparkeerd, is ook weg.”
Bekijk voor meer nieuws over de bomexplosie op het Thorbeckeplein in Breda onze themapagina: omroepbrabant.nl/bomthorbeckeplein

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.