Video

Chris van Esch, slachtoffer explosie in Breda, is bekende van politie en justitie

12 november 2015 om 15:50
nl
De 63-jarige Chris van Esch, die woensdagavond zwaargewond raakte bij een explosie op het Thorbeckeplein in Breda, is een bekende van politie en justitie. Dat heeft de politie bevestigd.
Geschreven door

De politie houdt er ernstig rekening mee dat de Bredanaar slachtoffer is geworden van een bomaanslag. "We kunnen het niet met zekerheid zeggen, want we zijn nog bezig met onderzoek. Maar een explosie van deze omvang doet daar wel aan denken", aldus een woordvoerder.
SporenonderzoekHet sporenonderzoek gaat donderdag onverminderd door. Rond halftwee werd een groter gebied rond de plaats delict afgezet. Bewoners van omliggende straten moeten uit veiligheid in hun huizen blijven.
De politie krijgt hulp van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD). Ook wordt met getuigen gesproken. Mogelijk komt er in de loop van de dag meer duidelijkheid over de vermoedelijke aanslag.
ZwaargewondVolgens de politie is de man zwaargewond geraakt aan zijn rechterarm en rechterbeen. Buurtbewoners vertelden aan Omroep Brabant dat ze de man vonden met een bumper in zijn lijf en dat hij voor zijn auto zat en een arm en een been miste.
De explosie vond woensdagavond rond halfelf plaats in of bij de auto van het slachtoffer. Huizen in de omgeving liepen ook schade op.
Bewoners uit hun huizenZo'n tien woningen kunnen niet bewoond worden. WonenBreBurg onderzoekt eerst of de constructies van de huizen nog in orde zijn.
Bekijk voor meer nieuws over de bomexplosie op het Thorbeckeplein in Breda onze themapagina: omroepbrabant.nl/explosiethorbeckeplein

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.