Zaak dubbele moord Hooge Zwaluwe: verdachte Roy O. komt opnieuw vrij

12 november 2015 om 13:29
nl
De 45-jarige Roy O., die betrokken zou zijn geweest bij de dubbele moord in Hooge Zwaluwe, komt opnieuw vrij. De rechtbank in Breda besloot donderdag dat er niet genoeg bewijs is om hem vast te houden voor poging tot moord op de hoofdverdachte: de 39-jarige Belg Samir T.
Geschreven door

O. werd op 14 oktober gevonden bij een huis aan de Merodelaan in Breda. Hij had een schotwond en werd later opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de dubbele moord op No Surrdender-captain Brian Dalfour en de beroepscrimineel Muljaim Nadzak. Hun lichamen werden een dag later gevonden in een vakantiehuisje in Hooge Zwaluwe na een mislukte ripdeal die uitmondde in een schietpartij.
Samir T. raakte daarbij ook gewond. Hij werd door vrienden gedropt bij het Amphia Ziekenhuis in Oosterhout en zit nog steeds vast.
Vrije en weer vastDe rechtbank liet O. twee weken geleden ook al vrij. Hij werd aanvankelijk vastgehouden vanwege de fatale schoten op Dalfour en Nadzak, met wie hij echter juist had afgesproken om de Belgen te bestelen, zeggen bronnen uit het Antwerpse kamp.
Justitie pakte O. meteen weer op, nu onder meer op verdenking van een poging tot moord op Samir T. Daarvoor blijkt nu dus te weinig bewijs te zijn.Alles over de dubbele moord in Hooge Zwaluwe lees je op onze speciale themapagina: omroepbrabant.nl/moordhoogezwaluwe.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.