Koning Willem-Alexander kijkt mee bij controle grensovergang Hazeldonk - Omroep Brabant

Koning Willem-Alexander kijkt mee bij controle grensovergang Hazeldonk

12 november 2015 om 14:11
nl
Koning Willem-Alexander heeft donderdagochtend een werkbezoek gebracht aan de Brigade Brabant-Zuid van de Koninklijke Marechaussee in Breda. Ook was hij aanwezig bij een controle bij grensovergang Hazeldonk.
Profielfoto van Nuiten Dennis
Geschreven door
Nuiten Dennis

In de Trip van Zoutlandtkazerne in Breda werd gesproken over de handhavingstaken rondom vreemdelingenwetgeving en over grensbewaking op Eindhoven Airport. Verder kwam de zogeheten Mobiel Toezicht Veiligheid aan de orde. Dit zijn controles om illegale immigratie, terrorisme, gezochte personen, mensenhandel, drugssmokkel en witwassen tegen te gaan.
Grensovergang HazeldonkNa deze bijeenkomst ging de koning naar grensovergang Hazeldonk. Daar controleerden de Koninklijke Marechaussee, de Douane en de Koninklijke Landmacht voertuigen en personen. Hierbij was speciale aandacht voor mensensmokkel.
Medewerkers spraken met de koning over onder meer vluchtelingenstromen en criminaliteit. Ook vertelden zij over het computersysteem dat helpt bij het selecteren van voertuigen die worden gecontroleerd.
Het bezoek was van negen uur tot tien voor halftwaalf.
Staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) was afgelopen maandag op werkbezoek bij een mobiele controle bij grensovergang Hazeldonk.
[Tweet:body:https://twitter.com/koninklijkhuis/status/664765261879332865][Tweet:body:https://twitter.com/lgenvandenbrink/status/664781717325152258]

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.