'Het had nog veel erger kunnen zijn', burgemeester Breda geschokt door bomaanslag Thorbeckeplein

12 november 2015 om 17:00
nl
Burgemeester Depla van Breda heeft donderdag overleg gevoerd met de hoofdofficier van Justitie en de politie over de mogelijke aanslag van woensdagavond aan het Thorbeckeplein. Daar ontplofte een auto net op het moment dat een man in wilde stappen. Het slachtoffer, de 63-jarige Chris van Esch, ligt zwaargewond in het ziekenhuis.
Profielfoto van van Kalmthout Jesse
Geschreven door
van Kalmthout Jesse

Depla kwam donderochtend een kijkje nemen op het plein, waar zo’n tien woningen door de klap voorlopig niet bewoond kunnen worden. “Vreselijk”, reageerde de burgemeester. “Als je ziet hoe stevig de klap is geweest en hoe ernstig de woningen ontwricht zijn, mogen we blij zijn dat er maar één slachtoffer is. Het had nog veel erger kunnen zijn.”
Veel zorgen“Er zijn heel veel zorgen in de wijk en bij ons. Je wil weten wat er gebeurd is, wat de achtergrond is. Is het toevallig gebeurd, of zit er een patroon achter? Dat is voor de bewoners heel belangrijk.”
“Politie en justitie doen nu onderzoek naar de achtergrond en pas daarna kunnen we een plan van aanpak kiezen en maatregelen nemen. We hebben een gezamenlijke aanpak nodig, want dat dit ons zorgen baart, is wel duidelijk. Zeker in relatie met wat er recent allemaal in West-Brabant gebeurd is.”
SpoedoverlegVolgens De Telegraaf houdt Depla donderdagavond bovendien een spoedbijeenkomst over het incident. Alle burgemeesters uit de omgeving van Breda zouden daarvoor zijn uitgenodigd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.