Explosieven gevonden na zware ontploffing Thorbeckeplein Breda: man aangehouden, 12 huizen ontruimd

12 november 2015 om 16:51 • Aangepast 21 november 2020 om 14:47
nl
In een huis aan het Thorbeckeplein in Breda zijn donderdagmiddag explosieven gevonden. Het gaat om het huis waar het slachtoffer van de zware explosie van woensdag de avond had doorgebracht. De politie heeft de 69-jarige bewoner aangehouden en de afzetting rond de plaats van de bomaanslag van woensdagavond vergroot. Twaalf omliggende woningen worden ontruimd.
Profielfoto van van Kalmthout Jesse
Geschreven door
van Kalmthout Jesse

In het huis van de 69-jarige man werd woensdagavond gekaart, onder meer door het latere slachtoffer van de bomaanslag, de 63-jarige Chris van Esch.
Volgens diverse buurtbewoners had Van Esch de nodige moeite om op het rechte pad te blijven. Hij is een bekende van politie en justitie en zou zich bezighouden met drugshandel.
SporenonderzoekHet sporenonderzoek ging donderdagmiddag onverminderd door. Rond halftwee werd een groter gebied rond de plaats delict afgezet. Bewoners van omliggende straten moesten uit veiligheid in hun huizen blijven.
De politie kreeg hulp van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD). Die gingen de woning rond halfvier binnen met behulp van een robot. Ook werd met getuigen gesproken.
Bekijk voor meer nieuws over de bomexplosie op het Thorbeckeplein in Breda onze themapagina: omroepbrabant.nl/explosiethorbeckeplein [Tweet:body:https://twitter.com/KoenWijn/status/664804708750655488] [Tweet:body:https://twitter.com/Politie_Breda/status/664802898073755650]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.