Bronzen tuinbeelden naar binnen na omvangrijke zinkdiefstal in Oisterwijk

12 november 2015 om 16:43
nl
Bert Huls van buitenplaats Tessloo in Oisterwijk is radeloos na de diefstal van een grote hoeveelheid zink in de nacht van woensdag op donderdag.
Geschreven door

Het is de vijfde keer dat de buitenplaats dit jaar te maken heeft gekregen met inbraak en diefstal. Het zink zat als afdekking op tuinmuren en gebouwen. Het is over een lengte van 120 meter afgeknipt en meegenomen. Uit voorzorg heeft eigenaar Huls besloten om de bronzen kunstwerken die normaal gesproken in de tuinen van de buitenplaats staan te verwijderen.
Bruikleen"De diefstal van het zink levert een schadepost op van tussen de 5000 en 7000 euro. Dat staat in geen verhouding tot de waarde van de buit. Dat maakt het allemaal nog extra zuur. Zeker omdat het hier vooral een kwestie van liefdewerk oud papier is."
In het verleden is ook al een keer een beeld uit de tuin gestolen dat Tessloo in bruikleen had gekregen van het Reina Sofiamuseum in Madrid. Dat werd zwaar beschadigd teruggevonden bij een handelaar in oud ijzer.
BeveiligingLandschapsarchitect Huls houdt zijn hart vast in verband met een hele grote expositie van beelden in de tuinen van Tessloo. Die moet volgend jaar aan het einde van het voorjaar gehouden worden. "We wisten al dat we daarvoor extra maatregelen moesten nemen op het gebied van de beveiliging. We gaan nu samen met de verzekering bekijken wat we moeten doen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.