Explosie Breda: kaartvriend (69) van slachtoffer Chris van Esch opgepakt na vondst explosieven

12 november 2015 om 19:19 • Aangepast 21 november 2020 om 14:46
nl
De 69-jarige man die donderdag is aangehouden nadat er in zijn huis aan het Thorbeckeplein in Breda explosieven waren gevonden, wordt verdacht van doodslag. Dat heeft zijn advocaat gemeld aan Omroep Brabant. Justitie en politie wilden desgevraagd niet bevestigen of dat betekent dat het slachtoffer van de explosie van woensdagavond, Chris van Esch, is overleden.
Profielfoto van van Kalmthout Jesse
Geschreven door
van Kalmthout Jesse

De verdachte en het 63-jarige slachtoffer waren woensdagavond een potje aan het kaarten in de woning. Toen Van Esch rond halfelf in zijn auto wilde stappen, ontplofte er in of bij het voertuig een bom. Het slachtoffer raakte daarbij zeer ernstig gewond.
Het is nog niet duidelijk welke rol de 69-jarige verdachte daarbij heeft gespeeld. Zijn advocaat noemde het wel ‘heel opvallend’ dat zijn cliënt wordt verdacht van doodslag en niet voor een poging tot doodslag.
Een ander opvallend feit is dat de verdachte donderdagochtend nog zijn verhaal deed bij Omroep Brabant. Hij verklaarde dat hij niet wist of zijn ‘kaartmaat’ Van Esch nog leefde.
OnderzoekIn en rond het huis van de verdachte is de hele dag onderzoek gedaan. De EOD werd ingezet om de explosieven op te ruimen en af te voeren. Dat laatste gebeurde rond halfzes. Vervolgens werd het Thorbeckeplein weer vrijgegeven.
Saillant detail is dat hoofdofficier van justitie Charles van der Voort tegen Omroep Brabant vertelde dat er overwogen is om de explosieven uit het huis op het grasveld aan het plein tot ontploffing te brengen.
Bekijk voor meer nieuws over de bomexplosie op het Thorbeckeplein in Breda onze themapagina: omroepbrabant.nl/explosiethorbeckeplein[Tweet:body:https://twitter.com/BirgitVerhoeven/status/664848100729622528] [Tweet:body:https://twitter.com/KoenWijn/status/664818940892291072]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.