Op de tast naar de top: (bijna) blinde Marinda en Petra beklimmen 6000 meter hoge Kilimanjaro

12 november 2015 om 20:52
nl
Een berg van bijna 6000 meter hoogte beklimmen is al geen makkelijke opgave. En helemaal niet als je niets of bijna niets ziet. Toch deden onder andere Marinda Wijnen uit Dongen en Petra Jongeneelen uit Roosendaal het. Zij beklommen met vier andere blinden en slechtzienden de Kilimanjaro, wat te zien is in het programma 'Blind naar de top'.
Geschreven door

Het beklimmen van de hoogste berg in Afrika, de Kilimanjaro, is een echte beproeving. Dat hebben Marinda Wijnen en Petra Jongeneelen ervaren. "Ik had het onderschat", vertelt de blinde Marinda Wijnen in het programma Onder Ons.
"Ik heb me voorbereid op de dingen waar ik wel controle op heb", geeft Petra Jongeneelen aan, die bijna volledig blind is. "Ik heb veel gesport en vooral geprobeerd om de dingen waar ik geen controle op heb, los te laten."
'Laten zien dat het kan'"Ik heb meegedaan aan het programma omdat je hier in je kracht wordt neergezet", vertelt Jongeneelen. "Ik kijk sowieso liever naar de mogelijkheden in plaats van de beperkingen." Haar Dongense metgezel had vooral zin in een avontuur. "Ik wilde ook aan de mensen met een vooroordeel laten zien dat het wel kan."
Maar Marinda Wijnen was niet meteen enthousiast om mee te doen. "Mijn moeder zei meteen dat ik het moest doen. Maar dat had ik zelf niet zo. Ik heb het sporten ook niet uitgevonden." Dat geldt niet voor Petra Jongeneelen. Zij was meteen enthousiast om mee te doen.
Sterke bandZe kijken allebei met veel genoegen terug op hun avontuur. "Ik heb me heel erg gekoesterd gevoeld door het team", vertelt de enthousiaste Jongeneelen. "We waren samen een team, omdat we hetzelfde meemaakten." Daar voegt Wijnen nog aan toe: "De band met hen is zo sterk en intens."
Hun beklimming is elke woensdagavond om 21.30 uur in het programma Blind Naar De Top op RTL5 te zien.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.