Extreem geweld overspoelt Brabant: explosieven, bijlen en zelfs kokend water - Omroep Brabant

Extreem geweld overspoelt Brabant: explosieven, bijlen en zelfs kokend water

12 november 2015 om 20:42
nl
Brabant wordt de laatste tijd geconfronteerd met een reeks bizarre geweldsmisdrijven. De recentste: een auto in Breda wordt opgeblazen, waarbij een 69-jarige man levensgevaarlijk gewond raakt.
Geschreven door

Criminelen staan elkaar dit jaar massaal naar het leven. Daarbij schuwen ze buitensporig geweld absoluut niet. Bijlen, bommen en zelfs kokend water zetten ze in om hun doel te bereiken. Een overzicht.
Familiedrama's in Etten-Leur en VeghelIedere moord is gruwelijk, maar het zijn de details die een moord afgrijselijker maken. Zoals het familiedrama in Etten-Leur, waarbij begin dit jaar een vader zijn bloedeigen kinderen (9 en 20) doodschoot. Daarna beroofde hij zichzelf van het leven.
Ongeveer hetzelfde lot overkwam een familie in Veghel. Daarbij zou een 17-jarige jongen zijn zus, moeder en oma om het leven hebben gebracht. De gezinsmoord, zoals de zaak later werd genoemd, schokte mede doordat het gezin nooit voor problemen had gezorgd.
Priem en hakbijlZaken die bij velen ook voor rillingen zorgen, zijn zaken die op klaarlichte dag plaatsvinden. Zoals de moordaanslag op Rudi Schouten in Breda. Hij werd overdag met een priem en een hakbijl toegetakeld, en vervolgens neergeschoten. Menigeen zag dit gebeuren. De vermeende moordenaar zit vast.
LEES OOK: Waarom Brabant deze week op het Wilde Westen leek
Op straat overledenVelen zagen ook hoe Steven Kantaga overleed op de parkeerplaats bij de Jumbo in Oosterhout, waar op dat moment inwoners hun boodschappen deden. Steven kwam daar terecht nadat hij in zijn huis werd neergestoken en naar de parkeerplaats strompelde.
Ook verpleegster Linda van der Giesen kwam op een parkeerterrein om het leven. Haar ex had haar neergeschoten bij het TweeSteden Ziekenhuis in Waalwijk. Landelijk zorgde dit voor opschudding, omdat de politie al van tevoren wist dat Van der Giesen gevaar liep.
Omstanders zijn machteloosHet is vooral de machteloosheid die tekenend is bij de vreselijke misdrijven. Zoals de mannen die erbij waren toen hun kameraad Mick werd neerschoten in een huis in Tilburg. "Voor ze het wisten was het gebeurd", zei een familielid van het slachtoffer.
Vrienden zagen ook hoe de stapavond van Ossenaar Joeri Edelijn in Uden dramatisch afliep. Na een vrijgezellenfeest steekt iemand hem op de Markt vanuit het niets neer. Twee verdachten werden erna opgepakt. Eén van hen heeft spijt betuigd. De dood van Joeri Edelijn leidde tot een indrukwekkend eerbetoon.
Kokend waterEén van de recentste zaken die schokte, betreft de mislukte ripdeal in het vakantiehuisje in Hooge Zwaluwe. Onder anderen No Surrender-captain Brian Dalfour liet het leven nadat hij met kokend water zou zijn overgoten en werd neergeschoten.
LEES OOK: Zaak dubbele moord Hooge Zwaluwe: verdachte Roy O. komt opnieuw vrij
Bom in autoEn ten slotte, na de moord in Rijen vorige week, raakte woensdagavond Chris van Esch (63) ernstig gewond bij een bomaanslag in Breda. Hij wilde wegrijden na een potje kaarten toen de bom af ging. De man raakte daarbij levensbedreigend gewond.
LEES OOK: Slachtoffer bomaanslag Breda Chris van Esch leeft nog volgens politie

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.