Burgemeester van Gemert-Bakel stopt, omdat hij niet in gemeente wil gaan wonen

12 november 2015 om 22:36
Burgemeester Jan van Zomeren van Gemert-Bakel legt volgend jaar definitief zijn functie neer. Hij zegt dat onder meer het feit dat hij niet in zijn gemeente woont, wat wettelijk verplicht is, een rol speelde bij het nemen van zijn besluit.
Geschreven door

De 62-jarige Van Zomeren is één van de Brabantse burgemeesters die niet in zijn eigen gemeente woont. Hij had een huurhuis in Gemert-Bakel, maar dat werd door de gemeente verkocht. Daardoor moest Van Zomeren weer terug naar zijn vorige woonplaats Didam.
Goed overlegDe burgemeester kwam 'na goed overleg' met de fractievoorzitters tot zijn besluit. Van Zomeren vertrekt precies een jaar voordat zijn ambtstermijn afloopt. Eerder had hij al laten weten niet herbenoemd te willen worden.
Het is nog niet duidelijk wie Van Zomeren per 1 maart 2016 opvolgt. De commissaris van de Koning benoemt een waarnemend burgemeester tot de opvolger bekend is. Hiermee komt een eind aan het vijfjarig burgemeesterschap van Van Zomeren, die terugkijkt op 'een intensieve, maar mooie periode'.
Ook burgemeester Werkendam vertrektWoensdag werd bekend dat ook burgemeester Sjoukje Haasjes-van den Berg van de gemeente Werkendam haar werk neerlegt. Ze stopt al na ruim een jaar, omdat ze meer tijd wil vrijmaken voor haar gezin.

Wachten op privacy instellingen...