Video

Succes blijft uit voor Biesbosch-film Holland Natuur in de Delta en 'dat is heel zuur'

12 november 2015 om 23:17
nl
De film Holland Natuur in de Delta kampt met fors tegenvallende bezoekersaantallen in de bioscoop. De film die voor een groot deel over de Biesbosch gaat, wist tot nu amper 100.000 bezoekers naar de bioscoop te trekken. Dat aantal blijft ver achter bij de hoge verwachtingen van filmrecensenten en de filmproducent.
Geschreven door

Holland Natuur in de Delta had naar verwachting zo'n 400.000 bezoekers naar de bioscoop moeten trekken. Filmproducent Ton Okkerse is dan ook doodziek van de achterblijvende bezoekersaantallen. "Ik heb vier weken mijn telefoon niet opgenomen. Ik was wel zo chagrijnig."
Te warm voor de bioscoop?Oorzaak dat de film zo enorm achterblijft bij zijn voorganger De Nieuwe Wildernis is waarschijnlijk het warme najaarsweer. Sinds de première van de film, zo'n zeven weken geleden, was het aangenaam herfstweer.
"Geen weer om in een bioscoopzaaltje te gaan zitten", merkt ook boswachter Thomas van der Es op. "We hebben de moeders met kinderen niet naar de bioscoop weten te lokken", zegt Okkers. "Waarschijnlijk liepen ze lekker buiten in het bos."
TwijfelsNa het uitblijven van de verwachte torenhoge bezoekersaantallen rijzen ook de twijfels. Twijfels over bijvoorbeeld de titel. "Holland, Natuur in de Delta is natuurlijk ook geen spannende naam", merkt Okkerse op. "Misschien hadden we de film wel De Nieuwe Wildernis 2 moeten noemen."
De 'Biesboschfilm' die nog maar in een paar bioscopen draait, krijgt straks een tweede kans in het scholencircuit. De filmmakers proberen de film volgend jaar aan te bieden aan alle Nederlandse basisscholen. Inclusief lespakket krijgt de film dan waarschijnlijk wel de aandacht die hij verdient.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.