Video

'Ouders vinden het nog moeilijk', voetbalclubs zoeken voetballers voor G-Team

12 november 2015 om 23:50
nl
In Helmond hebben twee rivaliserende voetbalteams de handen ineen geslagen voor een goed doel. SV Brandevoort uit Helmond en Mifano uit Mierlo werken samen om een G-Team samen te stellen. Dat is een team met jonge spelers met een beperking. Maar er is een probleem: ze hebben nog niet genoeg spelers.
Profielfoto van Tom van den Oetelaar
Geschreven door

Het team zoekt voetballers tussen de 8 en 15 jaar oud met een beperking. Maar eigenlijk heeft trainer Richard Waldt het liever over kinderen met bijzondere talenten.
"Er wil er wel eens eentje midden op het veld gaan zitten en zeggen: ik heb er vandaag geen zin in. Het mooie is dan om ze aan de hand mee te nemen en ze stapje voor stapje weer aan het voetballen te krijgen", zo vertelt Waldt.
SchietenKaj is één van de spelers. Hem gaat het niet om het winnen. "Want het is maar een spel", zegt hij wijs. "Dribbelen vind ik leuk. Want je moet veel oefenen." Duncan zit ook in het team. HIj is bescheiden. "Ik ben een beetje goed. Ik kan vooral goed schieten en heel hard lopen."
Het G-Team is inmiddels een tijdje bezig. Trainer Waldt: "In het begin schoten ze de bal alle kanten op. Nu kun je vragen of ze de bal maar even gaan halen. Zachtjesaan ben je meer bezig met voetballen en minder met gedrag."
AcceptatieMaar waarom is het dan zo lastig nieuwe leden te vinden? De trainer: "We zitten met ouders die toch wat moeilijk aankijken tegen kinderen in een clubje met andere kinderen met een beperking. Dat is een acceptatieproces waar we tegenaan lopen. Zeker tegen die mensen zou ik zeggen: 'Kom gewoon eens een keer kijken.'"
Aanmelden kan bij zowel SV Brandevoort als Mifano in Helmond.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.