'Nieuwe getuige zaak-Nicole van den Hurk is voormalig tbs'er'

13 november 2015 om 00:13
Foto: ANP
Foto: ANP
Iemand die met Jos de G. in de tbs-kliniek zou hebben gezeten, zou hebben gehoord dat De G. Nicole van den Hurk om het leven heeft gebracht. Dat vertelde misdaadverslaggever John van den Heuvel donderdag op RTL 4.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

De rechtszaak over de moord op Nicole van den Hurk werd donderdag twee weken stilgelegd, omdat er zich een nieuwe getuige heeft gemeld. Dat leidde tot emotionele reacties bij nabestaanden. Die hadden verwacht dat justitie met een strafeis kwam.
Vertrouwelijke relatieVolgens Van den Heuvel hadden de twee een vertrouwelijke relatie in de tbs-kliniek. De nieuwe getuige zou van De G. dingen hebben gehoord die alleen de moordenaar kan weten, zogenoemde daderinformatie.    
Overigens twijfelen dna-onderzoekers aan het bewijs dat tegen Jos de G. is ingezameld. Dat blijkt uit vertrouwelijke informatie die Omroep Brabant heeft ingezien. Onderzoekers zouden twijfels hebben bij het sperma dat op het lichaam van Van den Hurk is gevonden.
Oude zaakDe destijds vijftienjarige Nicole verdween in oktober 1995. Ruim een maand later werd haar lichaam gevonden in de bossen tussen Mierlo en Lierop.
Lees alles over de moord op Nicole van den Hurk op onze speciale themapagina: www.omroepbrabant.nl/nicolevandenhurk.

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...