'Nicole van den Hurk vermoord omdat ze Jos de G. belachelijk maakte na seks'

13 november 2015 om 07:08
nl
Twee getuigen in de zaak rond de moord op de 15-jarige Nicole van den Hurk uit Eindhoven, die vrijdag hun verhaal doen in De Telegraaf, besloten te praten omdat ze in de krant lazen dat er waarschijnlijk onvoldoende bewijs tegen Jos de G. is. "Ik vind dat iemand die een kind verkracht en vermoordt, niet vrijuit hoort te gaan", aldus een van hen.
Geschreven door

Een van de getuigen, in de Telegraaf getuige X genoemd, vertelt dat Helmonder Jos. de G., de verdachte in de zaak, hem jaren geleden toevertrouwde dat hij een meisje zou hebben vermoord. Dat gebeurde toen ze samen in de tbs-kliniek Veldzicht zaten. De 48-jarige De G. deelde ook gruwelijke details.
'Ik heb haar gewurgd'"Hij keek me aan met die koude ogen en zei dat hij een meisje had vermoord. Dat ze niet hadden ontdekt dat hij de dader was. "Ik heb haar gewurgd", zou De G. ruim tien jaar geleden hebben gezegd. De Helmonder zei dat hij seks met Nicole had gehad en dat ze hem had uitgelachen om het formaat van zijn geslachtsdeel. Omdat ze hem belachelijk had gemaakt, was hij doorgedraaid, aldus de getuige.
'Ik heb zelf ook dochters'Getuige X dacht op dat moment 'dat het grootspraak was'. Toen De G. vorig jaar werd gearresteerd in de moordzaak rond Nicole van den Hurk, legde hij de link alsnog. De getuige zou er nu pas mee naar buiten zijn gekomen, omdat hij in de kranten las dat er waarschijnlijk onvoldoende bewijs is. "Ik besefte dat ik mijn verhaal moest vertellen. Dat het belangrijk kan zijn voor het strafproces tegen de G. Ik heb zelf ook dochters. Je moet er niet aan denken dat je kind op die manier door zo'n ellendeling wordt afgemaakt."
De krant zocht na de getuigenissen contact met justitie. De rechtbank besloot de zaak donderdag twee weken uit te stellen om nader onderzoek te doen na de verklaringen.
Nicole van den Hurk verdween twintig jaar geleden op 15-jarige leeftijd toen ze op de fiets op weg was van haar oma naar haar bijbaantje in een supermarkt. Ze werd uiteindelijk vermoord en vermoedelijk verkracht gevonden in de bossen bij Mierlo.
Lees alles over de moord op Nicole van den Hurk op onze speciale themapagina: www.omroepbrabant.nl/nicolevandenhurk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.