Video

Man (24) die oud-ijzerhandelaar Lowie van Lent doodde, veroordeeld tot tbs

13 november 2015 om 14:35
nl
De 24-jarige Eindhovenaar, die oud-ijzerhandelaar Lowie van Lent in Den Bosch om het leven bracht, moet gedwongen worden opgenomen in een TBS-kliniek. Dat heeft de rechter vrijdag bepaald.
Profielfoto van Waalen Jan
Geschreven door
Waalen Jan

Volgens de rechtbank was Demba D. volledig ontoerekeningsvatbaar toen hij in september 2014 van Lent doodde en in de rivier de Aa gooide. Demba moet achter slot en grendel worden behandeld omdat hij een gevaar is voor de samenleving.n
Volgens de rechter moet Demba de zwaarste vorm van tbs krijgen, omdat hij veel te gevaarlijk is. Hij kan ineens in een psychose raken en agressief worden.
Verkeerde inschattingenDemba doodde van Lent kort nadat de crisisdienst van GGZ Reinier van Arkel in Den Bosch had geconcludeerd dat er niks met hem aan de hand was en hem wegstuurde. De rechter sprak twee geleden al van een aaneenschakeling van verkeerde inschattingen.
De pleegouders van Demba toonden zich na de uitspraak teleurgesteld dat de rechter in zijn vonnis niets zei over die verkeerde inschatting. Het echtpaar had het liefst gezien dat hun pleegzoon destijds was vastgehouden, omdat hij erg agressief was.
De politie hield Demba D. aan toen hij in het 25-kilometerautootje van Van Lent over de snelweg A2 reed. Bij zijn aanhouding was de verdachte extreem gewelddadig. Met het schuim op de mond lukte het hem zelfs bijna om een politiehond te wurgen.
Door het lintDe dienstdoende agenten herkenden de verdachte onmiddelliijk, omdat ze hem de avond ervoor hadden aangehouden in het huis van zijn pleegouders in Boxtel. Ook daar was de man volledig door het lint gegaan. De pleegouders van Demba zijn teleurgesteld dat er rekening is gehouden met het feit dat de GGZ hun pleegzoon nooit had mogen laten gaan.
Agenten namen D. mee naar het politiebureau, maar daar werd hij weer weggestuurd op last van de GGZ-crisisdienst. Er zou niks met D. aan de hand zijn. Enkele uren later doodde de man Lowie van Lent vlakbij zijn pakhuis en gooide hem in de rivier de Aa.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.