Verdachte explosie Thorbeckeplein nog tot woensdag vast in volledige beperking

13 november 2015 om 14:07
nl
De 69-jarige Bredanaar die is opgepakt vanwege de explosie waarbij de 63-jarige Chris van Esch woensdagavond op het Thorbeckeplein in Breda zwaargewond raakte, zit nog tot woensdag vast. Volgens zijn advocaat Menno Buntsma wordt hij vastgehouden vanwege overtreding van de Wet Wapens en Munitie en zit de man in volledige beperking.
Geschreven door

Woensdagavond verloor Chris van Esch zijn arm en been bij een zware ontploffing toen Van Esch zijn auto in wilde stappen. Dat gebeurde nadat hij op visite was geweest bij de man die nu vastzit. De mannen zijn vrienden van elkaar en zouden die avond met elkaar hebben gekaart.
Advocaat Menneo Buntsma mag vanwege de volledige beperking niets zeggen over de situatie van zijn cliënt. "Het enige wat ik kan zeggen, is ik maak me geen zorgen."
Overtreding Wet wapens en munitieDonderdagmiddag werd bewoner van het huis opgepakt toen er in zijn huis nog een explosief werd gevonden. Op het meldingsformulier stond dat de man werd opgepakt vanwege doodslag, maar nu zit de man alleen nog vast vanwege overtreding van de Wet Wapens en munitie.
De man zit nog zeker tot woensdag vast. Justitie onderzoekt momenteel of het gaat om een bizar ongeluk, of dat er sprake is van een aanslag. Vooralsnog lijkt het erop dat het alleen gaat om het in bezit hebben van de zware explosieven.
Volgens de politie is het slachtoffer nog in leven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.