Anderhalf jaar buitenspel na bedreiging scheidsrechter bekerwedstrijd VV Gestel

13 november 2015 om 16:27
nl
Staflid Harold van der Heijden van VV Gestel mag zijn functie 24 maanden niet meer uitoefenen omdat hij de scheidsrechter bedreigd heeft tijdens de bekerwedstrijd tegen RKSV Nuenen. Van de straf zijn zes maanden voorwaardelijk. Dat heeft de tuchtcommissie van de KNVB besloten, zo meldt het Eindhovens Dagblad.
Profielfoto van Milicevic Martin
Geschreven door
Milicevic Martin

De tuchtcommissie van de KNVB vindt het niet bewezen dat doelman Toon van Veen van VV Gestel een kopstoot heeft uitgedeeld aan scheidsrechter Gerard Briene in het bekerduel in Nuenen. Hij is van die aanklacht vrijgesproken. Van Veen is wel acht wedstrijden geschorst vanwege zijn taalgebruik en het aanraken van de scheidsrechter.
Vermeende kopstootDe keeper van Gestel werd op 24 oktober in het bekerduel met RKSV Nuenen van het veld gestuurd door scheidsrechter Briene. Dat gebeurde nadat Nuenen uit een discutabele vrije trap in de blessuretijd op een 2-1 voorsprong was gekomen.  
De scheidsrechter beweerde dat hij een kopstoot zou hebben gekregen van de doelman, maar daar is Van Veen nu van vrijgesproken.
De straffen van Gestel-spelers Bas Bartels en Rink Pennings zijn van zeven naar twee wedstrijd verlaagd. Dat geldt ook voor de assistent-coach van Gestel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.