'Inval was kwestie van tijd', afnemer van informatie politiemol Mark M. is autohandelaar Berry S. - Omroep Brabant

'Inval was kwestie van tijd', afnemer van informatie politiemol Mark M. is autohandelaar Berry S.

13 november 2015 om 19:00
nl
De afnemer van vertrouwelijke politie-informatie van de 28-jarige Mark M. uit Weert, blijkt Berry S. (37) te zijn. Dat komt naar voren uit onderzoek van De Telegraaf en Omroep Brabant.
Geschreven door

Dinsdagochtend viel een speciaal team van de politie het huurhuis van S. in Veldhoven binnen. Agenten haalden hem geboeid uit de woning, zeggen buurtbewoners die anoniem willen blijven.
AutobedrijfDe rechtbank besliste vrijdag dat S. nog minstens 14 dagen in voorarrest moet blijven. Straatgenoten zeggen dat het 'een kwestie van tijd' was dat de politie er een inval zou doen. S. is eigenaar van een autobedrijf. Eerder kwam de zaak van politiemol Mark M. aan het rollen in een onderzoek naar autohandelaar Jan L. uit Oirschot.
LEES OOK: Politie diep door het stof in zaak politiemol
De aanhouding van S. is in de buurt het gesprek van de dag. Het huis van S. hangt vol met bolvormige camera's. Omwonenden willen er echter niet veel over kwijt. "We weten niet precies waar hij zijn geld mee verdiende. Maar of dat op een nette manier gebeurde, daar hadden we onze twijfels over. Iedere week reed hij in een andere dure auto", zegt een omwonende.
Informatie kopenS. wordt verdacht van het kopen van  informatie van politiemol Mark M. Het is nog niet duidelijk wat deze verdachte met deze informatie heeft gedaan. Het OM sluit niet uit dat er op korte termijn meer arrestaties verricht worden.
Politiemol Mark M. werd in oktober aangehouden. De politieman wordt er van verdacht op grote schaal gevoelige informatie te hebben doorgespeeld aan het criminele circuit, zoals motorclubs. Hij werkte bij de Landelijke Eenheid, op een afdeling in Son.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.