Fabriekshal met auto's deels ingestort bij grote uitslaande brand Kaatsheuvel

13 november 2015 om 21:17 • Aangepast 21 november 2020 om 14:45
nl
Aan de Hoofdstraat in het centrum van Kaatsheuvel is vrijdagmiddag een grote brand uitgebroken in een leegstaande fabriekshal. Een deel van het gebouw is daarbij ingestort. In het pand stonden onder meer zes auto's.
Profielfoto van
Geschreven door

Bij de brand kwam eerst vooral veel rook vrij. Daarna sloegen de vlammen uit het dak. De plaatselijke brandweer had de handen vol aan het bestrijden van het vuur. Ook korpsen uit andere plaatsen zijn opgeroepen.
Er waren ongeveer vijftig brandweermensen aanwezig. Tot de massale inzet was besloten omdat het vuur lastig te bereiken was. Om halfacht werd het sein brand meester gegeven. Er wordt nageblust en later wordt met een kraan puin verwijderd zodat ook daaronder nageblust kan worden. Er zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen.
Veel indrukDe vuurzee maakte veel indruk op toegestroomde toeschouwers. "De vlammen kwamen boven het dak uit. Het is lang geleden dat we in Kaatsheuvel zo'n grote brand hebben gehad", zo klonk het.

Wachten op privacy instellingen...

In de hal stonden volgens de politie zes auto's en banken uit auto's. Volgens meerdere omstanders zijn het spullen van Mitsubishidealer Eric de Kort. Bij de brand zijn geen slachtoffers gevallen, zo meldt een woordvoerster van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.
Wel is er een brandweerman lichtgewond geraakt. Hij zou iets op zijn hoofd hebben gekregen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.