Video

Proost! Bierpepernoten voor in de schoen van papa (en mama)

13 november 2015 om 19:26
nl
Sinterklaas is een kinderfeest, maar in Moergestel is ook aan de ouders gedacht. Speciaal voor in de schoen van de papa's en mama's kunnen de pieten in Moergestel vanaf zaterdag bierpepernoten inslaan.
Profielfoto van van de Griendt Jolien
Geschreven door
van de Griendt Jolien

Bakker Marc van Hulten heeft samen met culturele organisatie WieKentKunst en bierbrouwerij Reuzenbieren in Moergestel de nieuwe variant op de pepernoot gemaakt.
Niet eenvoudigHet was nog wel even puzzelen om de biersmaak echt in de pepernoten te krijgen. "De smaak van bier met alcohol vervliegt heel snel", legt Van Hulten uit. "Maar door extra mout toe te voegen is het toch gelukt."
Is ie lekker?Maar het belangrijkste is natuurlijk? Smaken de bierpepernoten een beetje? Onze verslaggever toog naar Moergestel, om als een van de eerste de nieuwe lekkernij te proeven. En hij is enthousiast. "Ze smaken iets sterker dan normale pepernoten. Vooral in de nasmaak proef je iets bierachtigs. Een beetje vreemd, maar wel lekker."
Wie wil testen of de bierpepernoten net zo verslavend zijn als gewone pepernoten, kan terecht bij Bakkerij Van Hulten aan de Kerkstraat in Moergestel. En als je openstaat voor nog meer experimenten met sinterklaaslekkernijen, kun je ook terecht in Rosmalen voor de pepernootkroket of bij een Smullers voor de snackletter die snackfabrikant Van Oers uit Boxtel bedacht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.