Video

GLOW rekent op bezoekersrecord van 750.000: 'Extreem druk, maar toch gemoedelijk'

14 november 2015 om 12:59
nl
GLOW Eindhoven wordt op zaterdagavond afgesloten met een verwacht bezoekersrecord van 750.000. "Ja, het is druk. En zeker, dat leidt hier en daar tot opstoppingen in de route. Maar het doet niets af aan de gemoedelijke sfeer", zegt directeur Eric Boselie van het Eindhovense festival GLOW.
Geschreven door

Hij reageert daarmee op berichten dat het festival qua bezoekersaantallen zijn grens wellicht bereikt heeft. In het openingsweekend trok GLOW al 160.000 bezoekers en waar het andere jaren op doordeweekse avonden wat rustiger was, bleef het dit jaar ook van maandag tot en met vrijdag extreem druk.
Ouderwetse stadsomroepers geven wachttijdmelding"Door de route te verlengen naar vijf kilometer proberen we meer bezoekers op de route kwijt te kunnen", zegt Eric Boselie.
"Verder zetten we ouderwetse stadsomroepers in om mensen te laten weten hoe lang de wachttijden op sommige drukke plaatsen zijn." Daarmee wordt volgens hem voorkomen dat bezoekers geïrriteerd raken. Hij benadrukt dat het festival ondanks de grote drukte geen last heeft van vervelende incidenten.
Om bezoekers nog meer te spreiden denkt GLOW erover om volgend jaar ook een tweede zondag erbij te betrekken. Maar uitbreiding naar een extra weekend kan volgens Boselie alleen als er meer financiers mee gaan doen. "Dat kost geld."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.