Rode kaart nekt Eindhoven in zaalvoetbaltopper tegen ‘t Knooppunt

14 november 2015 om 00:43
Regerend kampioen Eindhoven verloor vrijdagavond in eigen huis van titelfavoriet ’t Knoopunt uit Amsterdam. De uitploeg won met 3-5 en staat na negen wedstrijden al negen punten voor op de regerend landskampioen uit Eindhoven.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er een sportief applaus voor Jamal el Ghannouti en Najib el Allouchi, vorig jaar nog spelend bij de thuisclub en nu in Amsterdamse dienst. Zij werden, net als Zouthane en Ceyar van De Hommel, met een mooie aanbieding naar Amsterdam gelokt. Wat ’t Knooppunt meteen de torenhoge titelfavoriet maakt.
Enige trefferDe wedstrijd begon tam. Tot ’t Knooppunt na zeven minuten scoorde. Fouad Afkir schoot de bal in twee instanties achter doelman Pieter Grimmelius. Daarna kwam de wedstrijd los, met een aantal mooie kansen voor de thuisploeg tot gevolg.
Illias el Attabi was nog het dichtste bij een doelpunt met een snoeiharde uithaal op de lat na een kwartier spelen. Toch bleef het bij één doelpunt voor rust.
Eindhoven pakt voorsprongJordany Martinus zorgde drie minuten na de rust voor 1-1. Met een vlammend schot vanaf de linkerkant verschalkte hij keeper Ennes van Maasbommel. Het feest was helemaal compleet toen Dennis van den Eijnden twee minuten later de 2-1 voor Eindhoven maakte, terwijl hij bijna op de achterlijn stond.
Toen draaide de wedstrijd in twintig seconden volledig om. Nick Kuijlaars kreeg een vrije trap tegen, die snel werd genomen door de Amsterdammers en omgezet in een doelpunt.
Het was opnieuw Afkir die scoorde. Doelman Grimmelius protesteerde fel, hij vond het geen overtreding. Die trok geel voor commentaar op de leiding en dat was zijn tweede. Eindhoven moest het laatste kwartier verder met tweede keeper Santosh Mohanlal in het doel.
KantelpuntNa de rode kaart voor Grimmelius scoorde ’t Knooppunt twee keer kort achter elkaar: 2-4. El Ghannouti en El Sofian scoorden. De jonge Mohanlal voorkwam zes minuten voor tijd dat het verschil drie werd. Hij stopte een twaalfmetertrap van Zouthane en werkte ook de rebound knap weg. Twee minuten voor tijd werd het toch 2-5. El Ghannouti scoorde uit een snelle counter en besliste zo de wedstrijd. Dennis van den Eijnden maakte er kort voor tijd 3-5 van.
Man of the match Dennis van den Eijnden baalde van de nederlaag. “Zonde. We hadden het betere van het spel denk ik. Maar op ons spel moeten we verder bouwen dan komen de punten vanzelf wel.” Aanvoerder Pieter Grimmelius was na afloop niet bereikbaar voor commentaar, maar vice-captain Oualid Saadouni wel: “Dit was niet nodig. Maar we moeten ons nu focussen op de play-offs. Dan worden de kaarten opnieuw geschud.