'Politiemol Mark M. overlegde in Oekraïne met netwerk van gangsters en geheime dienst'

14 november 2015 om 13:49
nl
De politie is een onderzoek begonnen naar mogelijke criminele activiteiten in Oekraïne van de van grootschalige corruptie verdachte politieagent Mark M. uit Weert. De zogenaamde 'politiemol' zou vanuit Son informatie hebben gelekt naar criminelen.
Geschreven door

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een verzoek om rechtshulp ingediend bij Oekraïne voor een onderzoek naar de 28-jarige Nederlandse politiemol. Dat meldt de NRC zaterdag. Advocaten zeggen dat Mark M. afgelopen jaren regelmatig met leden van de Brabantse onderwereld bijeenkomsten organiseerde in Kiev.
Netwerk van gangstersVolgens de krant is na inventarisatie van zijn computeractiviteiten door de rijksrecherche gebleken dat M. in vier jaar 27.971 ‘bevragingen’ deed naar vertrouwelijke informatie uit politiesystemen.  Een woordvoerster van het OM gaat niet in op de vraag waarom het corruptieonderzoek zich nu richt op Oekraïne. Volgens bronnen is vastgesteld dat M. zich in Oekraïne jarenlang ophield in 'een netwerk van gangsters en leden van de geheime dienst'.
Nederlandse agenten onderzoeken onder meer of Brabantse drugshandelaren via de Oekraïne bezig waren nieuwe criminele markten in Oost-Europa aan te boren. Ook wordt volgens de krant onderzocht of M. zou hebben geprobeerd informatie over de MH17 te verkopen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.