'Het begint nu pas door te dringen', studente was in de buurt van aanslagen Parijs

14 november 2015 om 12:05
nl
"Het leek vrijdagavond nog een ver-van-mijn-bedshow. Zaterdagochtend drong pas tot me door wat zich hier een paar straten verderop afspeelde." Iris Wetzels is als studente journalistiek in Parijs. De aanslagen die de Franse hoofdstad vrijdagavond op zijn kop zetten, gebeurden vlakbij het hostel waar zij verblijft.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

"Ik stond onder de douche toen mijn studiegenootje de trap op kwam gerend omdat mijn moeder gebeld had, net als haar moeder. Zij vertelden dat de Nederlandse media bol stonden van de aanslagen die gepleegd waren", blikt Wetzels terug.
"Wij hebben er hier echter niks van meegekregen. Behalve alles wat er in Nederland geschreven is en dat hier beneden in de lobby het Franse nieuws op tv aanstond. Terwijl wij in het tiende arrondissement verblijven, een paar kilometer van de aanslagen vandaan."
Moulin RougeWetzels bleef na het zien van de beelden, samen met haar studiegenootje, binnen. "De man van de receptie zei dat we op zich naar buiten mochten, maar drukke plekken zoals de Moulin Rouge moesten mijden. Maar wij zagen het niet zo zitten om naar buiten te gaan..."
De FHJ-studentes hebben via telefoon en Whatsapp nauw contact met hun begeleider van school. "We waren van plan hier te gaan bloggen over de eetcultuur in Parijs, maar dat plan hebben we nu bijgesteld. We zijn nu een blog begonnen over de nasleep van deze gebeurtenis. Het voelt een beetje cru om nu over eten te gaan schrijven terwijl dit zich hier heeft afgespeeld."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.