Video

Eagles of Death Metal definitief niet naar Speedfest Eindhoven na bloedbad in concertzaal Parijs

14 november 2015 om 16:38
nl
De Amerikaanse garagerockband Eagles of Death Metal heeft zijn Europese tournee afgebroken na de terroristische aanslagen in Parijs. Het optreden op Speedfest in het Klokgebouw in Eindhoven gaat dus niet door. Bij een concert van de band werden vrijdagavond in Parijs tachtig toeschouwers doodgeschoten door vier terroristen. De bandleden bleven ongedeerd. Bandicoon Josh Homme was niet bij de schietpartij.
Profielfoto van Peer van den Heuvel en Marjanka Oerlemans
Geschreven door
Peer van den Heuvel en Marjanka Oerlemans

Speedfest is een initiatief van de Eindhovense rockband Peter Pan Speedrock. Zanger en gitarist Van Elderen noemt de gebeurtenissen in Parijs 'bizar'.
Bij zeven aanslagen vielen zeker 129 doden. Dat gebeurde onder meer bij theater Bataclan aan de Boulevard Voltaire, waar Eagles of Death Metal optrad. De aanslagen zijn inmiddels opgeëist door de islamitische terreurorganisatie IS.
Alle begrip voor afzegging Van Elderen hoorde zaterdagmiddag definitief dat Eagles of Death Metal niet naar Eindhoven kom. En daar heeft hij alle begrip voor: "Speedfest is maar een feest. Of ze wel of niet hier spelen, daar gaat het nu helemaal niet om. Het gaat nu over andere dingen."
Van Elderen is zichtbaar geraakt door de gebeurtenissen in de Franse hoofdstad: "Dit moet even landen. Ongelofelijk, het is een verschrikkelijke aanslag. Het is ook absurd dat het nu op dit moment gebeurd, dat het de band is die hier zou staan. Het is dezelfde community en via via zijn dat toch ook allemaal bekenden. Dan komt het toch dichterbij."
Aandacht voor Parijs op SpeedfestTijdens het festival volgende week in Eindhoven wordt aandacht besteed aan de gebeurtenissen in Parijs: "Ja, op zeker. Hoe en wat, dat weet ik nog niet. Daar moeten we nog over in conclaaf. Dat wordt een pittige. Maar er komt aandacht voor, dat lijkt me duidelijk."
Op de vragen die hij krijgt over de beveiliging van het festival in Eindhoven, kan Van Elderen nog geen concreet antwoord geven. "Wij hebben altijd veel security, wellicht wordt dat nu nog aangescherpt. En we hebben ook altijd gesprekken met politie en brandweer. Maar die zullen nu een andere lading krijgen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.