Brabant Expres laat reis Disneyland Parijs doorgaan, Slangen Reizen schrapt trip vanwege aanslagen

14 november 2015 om 11:52
nl
Brabanders die zaterdag met touroperator Brabant Expres naar Disneyland Parijs reizen, kunnen hun reis verschuiven, omzetten naar een andere locatie of annuleren. Als ze annuleren, krijgen ze een deel van de reissom terug. De touroperator laat de reis naar het attractiepark in elk geval wel doorgaan.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Dat heeft een woordvoerder van Brabant Expres zaterdagochtend aan Omroep Brabant laten weten. "Onze buschauffeur heeft de reacties in de bus gepolst en geconstateerd dat vrijwel iedereen toch gewoon naar het park wil reizen."
Disneyland Parijs houdt zaterdag uit solidariteit met de slachtoffers van de terreuraanslagen in de Franse hoofdstad de deuren gesloten.
Veel bezoekers“Vanwege de tragische gebeurtenissen in Frankrijk en als steunbetuiging aan de slachtoffers van deze vreselijke aanslagen, hebben we besloten om zaterdag niet open te gaan. Onze gedachten en steun gaan uit naar iedereen die is getroffen door deze vreselijke aanslagen'', aldus een verklaring op de website.
De verwachting is dat Disneyland Parijs zondag weer open gaat. “We hopen dat onze reizigers dit weekend ondanks de verschrikkelijke gebeurtenissen toch een leuk weekend kunnen hebben", meldt Brabant Expres. Disneyland Parijs is een populaire attractie onder Nederlanders. Disneyland is onlangs in kerstsferen gebracht. In deze tijd trekt het park extra veel bezoekers.
TouroperatorsVanwege de bloederige terreuraanslagen schrappen diverse touroperators reisjes naar Parijs. Zoals Slangen Reizen, die opstapplaatsen heeft in Tilburg en Breda. “Het lijkt ons verstandig om in elk geval dit weekend de reizen naar Parijs te annuleren”, bevestigt een woordvoerder aan Omroep Brabant. De Bredase reisorganisatie Travel Inventive, gespecialiseerd in schoolreizen, schrapt ook reizen naar Parijs.
Touroperator TUI heeft op dit moment rond de tachtig vakantiegangers in Parijs, met wie de reisorganisatie contact zal opnemen. Als ze dat willen, kunnen ze hun reis afbreken. Ze krijgen dan een deel van de reissom terug.
Thomas Cook heeft circa twintig reizigers in Parijs zitten, via de merken Neckermann en VrijUit. Voor hen geldt dezelfde coulante regeling als voor TUI-klanten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.