Video

Minuut stilte voor Parijs bij Kwèkfestijn, maar feest gaat door: ‘Anders winnen de terroristen’

14 november 2015 om 12:54 • Aangepast 21 november 2020 om 14:45
nl
Honderden bezoekers van het Kwèkfestijn in Oeteldonk (Den Bosch) hebben zaterdagochtend stilgestaan bij de bloederige terreuraanslagen in Parijs. Zij hielden vlak voor het losbarsten van het feest een minuut stilte uit solidariteit voor de slachtoffers.
Profielfoto van
Geschreven door

De initiatiefnemers achter het jaarlijkse Kwèkfestijn zijn ontzettend geschrokken van de bloederige aanslagen in de Franse hoofdstad. “Het was voor ons belangrijk om vlak voor het feest even stil te zijn. Dat was een mooi moment”, vertelt een organisator.
'Anders winnen de terroristen'Het Kwèkfestijn is een jaarlijks liedjesfestival waar diverse carnavalsverenigingen hun nieuwe composities laten horen. Alle feestelijkheden gaan zaterdag ondanks de gebeurtenissen in Frankrijk gewoon door. “Het gaat hier om het grootste liedjesfeest van Brabant. Alles laten we gewoon doorgaan. Want inderdaad: anders winnen de terroristen.”
Inmiddels heeft Islamitische Staat de verantwoordelijkheid voor de aanslagen in Parijs opgeëist. IS liet een videoboodschap volgen door een officiële mededeling, waarin sprake is van strijders die waren uitgerust met explosievengordels en machinegeweren, die aanslagen uitvoerden op diverse locaties, die zorgvuldig waren uitgekozen. “Zolang Frankrijk doorgaat met zijn politiek, blijft het land een belangrijk doel voor IS.”
'In angst naar de markt'Volgens de mededeling van IS zal Frankrijk niet in vrede leven zolang het bombardementen uitvoert. “Jullie zullen zelfs in angst naar de markt gaan'', zo luidt de boodschap in de video. De Franse luchtmacht voert bombardementen op IS-stellingen uit in Syrië en Irak.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.