Permanent toezicht bij moskee Roosendaal na poging brandstichting

14 november 2015 om 19:35
nl
Vrijwilligers en camera's houden voorlopig 24 uur per dag toezicht op de moskee aan de Burgemeester Schneiderlaan in Roosendaal. De maatregel komt nadat zaterdagochtend vroeg geprobeerd is brand te stichten bij het gebouw. De moskee liep daarbij lichte schade op. Het is onbekend of het voorval te maken heeft met de aanslagen vrijdagavond in Parijs.
Geschreven door

Desondanks is net als na de aanslagen bij Charlie Hebdo opnieuw gekozen voor extra veiligheidsmaatregelen.
Kalm en nuchterVoorzitter Mohamed Amezian: "Er is angst aanwezig in onze gemeenschap en we moeten alert zijn. Aan de andere kanten wordt er vaker geprobeerd brand te stichten bij moskeeën. Je raakt ook een beetje gewend aan dit soort incidenten."
Amezian hoopt dat na de emotie redelijkheid weer bovenkomt. "Het is het tijdperk van de polarisatie. Maar wat we graag willen is een samenleving waarin iedereen veilig kan leven. De aanslagen in Parijs vinden wij ook treurig en keuren wij af."
Tussen twee gebedstijden zal Amezian zondag praten met de islamitische gemeenschap in Roosendaal. "We vragen mensen kalm en nuchter te blijven, zoals we ook gedaan hebben na de aanslagen bij Charlie Hebdo. Volgende week vrijdag bespreekt ook de imam de aanslagen in Parijs."
Politie-onderzoekHoewel de politie stelt dat de poging tot brandstichting in Roosendaal voorlopig niets te maken heeft met de aanslagen in Parijs, heeft het incident wel de aandacht.
"We nemen de zaak wel heel serieus en dat heeft wel te maken met de situatie waar we nu in zitten. De wijkagent heeft met het bestuur gesproken en we gaan nog een buurtonderzoek en een technisch onderzoek doen'', aldus de politie.
Moskee-voorzitter Amezian voegt daaraan toe dat ook de politie extra surveilleert rondom het gebouw.
Reactie burgemeesterOok burgermeester Jacques Niederer van de gemeente Roosendaal reageert op het voorval: “Ik wil alle inwoners van onze gemeente oproepen om gezamenlijk te blijven staan voor onze waarden, onze democratie en vrijheid, met respect voor elkaar en voor elkaars bezittingen. Zodat we niet tegenover, maar juist naast elkaar gaan staan. Laten we op dit moment de kracht van onze samenleving tonen.”
Bij de gemeente Roosendaal hebben ze geschokt gereageerd op het bloedbad in Parijs. “De lafhartige aanslagen in Parijs vervullen ons met afschuw. Het gemeentebestuur van Roosendaal wil als vele anderen de verbondenheid met de inwoners van Parijs, met Frankrijk uitspreken.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.