Strengere bewaking Eindhoven Airport, treinstations en Belgische grenzen na terreuraanslagen Parijs

14 november 2015 om 17:36 • Aangepast 21 november 2020 om 14:45
nl
De grenscontroles in Nederland en de bewaking van Eindhoven Airport worden opgeschaald naar aanleiding van de bloederige terreuraanslagen in Frankrijk. Dat heeft premier Mark Rutte gezegd. "We raden iedereen aan extra waakzaam te zijn."
Profielfoto van
Geschreven door

Er worden bovendien zichtbare en onzichtbare maatregelen genomen. De grensbewaking wordt opgeschaald en geïntensiveerd, met name voor alle verkeer afkomstig uit Frankrijk.
Dit geldt ook voor vliegvelden en statons. Tijdens grote evenementen, zoals de intocht van Sinterklaas zaterdag in Meppel en elders, is de politie extra oplettend. Rutte benadrukte dat de evenementen wel gewoon kunnen doorgaan.
Verhoogde paraatheidEr geldt bovendien een verhoogde paraatheid voor alle diensten, zegt de premier. Op alle overheidsgebouwen gaan maandag de vlaggen halfstok. Het reisadvies naar Frankrijk is op dringend verzoek van experts aangepast
"We staan nu allen schouder aan schouder met de Fransen en zeggen ze alle steun toe die nodig is.'' Dat zei PvdA-leider Diederik Samsom zaterdag op een politieke ledenraad van zijn partij in Amersfoort.
Het waren volgens hem aanslagen op onze manier van leven. "Op de Franse waarden van vrijheid, gelijkheid en broederschap. Die zijn onder vuur genomen.''
De acties stellen de autoriteiten en de samenleving op de proef, zei hij. Maar we moeten ons 'niet laten verlammen' door de angst en woede die het teweeg brengt. Hij riep op tot vastberadenheid om de daders te pakken en te straffen en 'geen centimeter te wijken voor terreur'.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.