Corruptiezaak politiemol Mark M.: verdachte van omkoping aangehouden - Omroep Brabant

Corruptiezaak politiemol Mark M.: verdachte van omkoping aangehouden

14 november 2015 om 17:05
nl
De politie heeft vrijdagavond opnieuw iemand aangehouden in het onderzoek naar de 28-jarige politiemol Mark M. uit Weert. Het gaat om een 33-jarige man uit Geldrop. Hij wordt verdacht van omkoping.
Geschreven door

Het is de vierde arrestatie in de grootste corruptiezaak sinds jaren. Agenten vielen woensdag al het huis van de verdachte binnen, maar die werd toen niet aangetroffen.
ZIE OOK: 'Politiemol Mark. M overlegde in Oekraïne met netwerk van gangsters en geheime dienst'
Bekend bij justitieOp datzelfde moment werd de 37-jarige Veldhovenaar Berry S. opgepakt, ook op verdenking van omkoping. Vermoedelijk zijn beide verdachten bekenden bij politie en justitie. Het tweetal zit in elk geval tot januari vast.
De politie is inmiddels ook een groot onderzoek begonnen naar mogelijke criminele activiteiten in Oekraïne van Mark M. Advocaten zeggen dat de Limburger afgelopen jaren regelmatig met leden van de Brabantse onderwereld bijeenkomsten organiseerde in Kiev.
Nederlandse agenten onderzoeken onder meer of Brabantse drugshandelaren via de Oekraïne bezig waren nieuwe criminele markten in Oost-Europa aan te boren. Ook wordt onderzocht of M. zou hebben geprobeerd informatie over de MH17 te verkopen.
ZIE OOK: Vreemd gedrag op schietbaan en vele onvoldoendes: opleiding politiemol Mark M. (26) verliep moeizaam
Vertrouwelijke politieinformatiePolitiemol Mark M. werd in oktober aangehouden. De politieman wordt er van verdacht op grote schaal gevoelige informatie te hebben doorgespeeld aan het criminele circuit, zoals motorclubs. Hij werkte bij de Landelijke Eenheid, op een afdeling in Son.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.