Vredesmars in Eindhoven na aanslagen Parijs: 'Een massaal protest tegen dit geweld'

14 november 2015 om 17:08
nl
Op zondag 22 november wordt een vredesmars in het centrum van Eindhoven. De vriendenclub Vrede en Vriendschap organiseert de mars naar aanleiding van de bloederige aanslagen in Parijs, waarbij zeker 129 doden vielen. “We willen laten zien dat Eindhoven zich tegen dit geweld keert.”
Geschreven door

De vriendenclub organiseerde begin november ook een vredesmars. Toen liepen bewoners van het azc in Eindhoven en buurtgenoten door de wijk om te laten zien dat de vluchtelingen welkom zijn.
Heel Nederland mobiliserenMet hetzelfde spandoek, waarop de tekst 'Samen op weg naar vrede en vriendschap' staat, gaan de vrienden nu opnieuw de straat op. “Vorige keer wilden we een positief tegengeluid laten horen na alle negatieve reacties op de komst van vluchtelingen naar Nederland”, vertelt initiatiefnemer Sjoerd Slaaf. “Maar de tekst is ook van toepassing op de verschrikkelijke aanslagen in Frankrijk.”
Daarom hoopt Slaaf volgende week met zeker duizend man de straat op te gaan. “Met hart en ziel gaan we nogmaals achter dit spandoek staan om te laten zien dat Eindhoven het terreurgeweld in Parijs echt afkeurt.”
Niet onberoerdDe initiatiefnemer hoopt dat naar aanleiding van de vredesmars in Eindhoven mensen in andere delen van het land ook opstaan en een mars organiseren. “We hopen heel Nederland te mobiliseren. Dit laat je toch niet onberoerd?”
Zondagmorgen gaan de vrienden naar het Stadhuisplein. Daar zullen ze hun spandoek alvast uitvouwen om de vredesmars van volgende week aan te kondigen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.