Brand in frietkraam achter Efteling Theater in Efteling: rook trekt over park, sein brand meester

14 november 2015 om 18:34 • Aangepast 21 november 2020 om 14:44
nl
Achter het Efteling Theater in attractiepark de Efteling woedde zaterdag aan het einde van de middag een uitslaande brand in een frietkraam. Daarbij raakte de eigenaar van de kraam gewond. De kraam stond een klein half uur in lichterlaaie. Door kordaat optreden van personeel werd erger voorkomen.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Door de brand kwam er veel rookontwikkeling vrij. Zwarte rookpluimen trokken over het attractiepark. Veel bezoekers die in het park waren zagen dat en deelden foto’s op Twitter.
De brand woedde op een opslagplaats in een door het park ingehuurde frietkraam. Diverse brandweerkorpsen waren aanwezig. De eigenaar van de kraam ademde veel rook in en is naar het ziekenhuis gebracht.
'Complimenten'Medewerkers van de Efteling waren zelf al begonnen met blussen. "Compliment voor snel handelen personeel (weghalen gasflessen)", schrijft Veiligheidsregio op Twitter.
Tijdens de brand waren er geen bezoekers in het Efteling Theater aanwezig. Hoe de brand is ontstaan, is niet duidelijk. Dat moet politieonderzoek uitwijzen.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.