'Vrijheid niet vanzelfsprekend', Franse driekleur bij Evoluon en Stichting Lichtjesroute Eindhoven - Omroep Brabant

'Vrijheid niet vanzelfsprekend', Franse driekleur bij Evoluon en Stichting Lichtjesroute Eindhoven

14 november 2015 om 20:01 • Aangepast 21 november 2020 om 14:44
nl
Vrijheid is nooit vanzelfsprekend en moet daarom altijd worden bevochten. Dat vertelt voorzitter Raymond van de Wouw van de Eindhovense Stichting 18 September zaterdag. Zijn stichting, die innig is verbonden met Frankrijk, betuigt medeleven door de Franse nationale driekleur te laten zien. Het blauw-wit-rood is ook te zien bij het Evoluon.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

Stichting 18 September heeft net als iedereen met afschuw gereageerd op de aanslagen in Parijs. "Ons medeleven gaat uit naar de slachtoffers, familieleden maar ook naar Frankrijk", zo laat de organisatie weten.
Franse driekleurOm steun te betuigen aan de slachtoffers, onder wie drie Nederlanders, is het gebouw van Stichting Lichtjesroute, met wie de organisatie samenwerkt, sinds zaterdagavond verlicht met de Franse driekleur. Ook is de vlam van het Vrijheidsvuur bij het gebouw aan de Pastoriestraat uitgelicht.
Stichting 18 September heeft nauwe banden met Frankrijk. Sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog in 1945 brengen hardlopers en wielrenners ieder jaar het bevrijdingsvuur vanuit de Franse stad Bayeux naar Eindhoven. Vervolgens gaat het vuur naar omliggende gemeenten.
Lees ook: Vredesmars in Eindhoven na aanslagen Parijs: 'Een massaal protest tegen dit geweld'
Niet alleen aandacht voor vroeger"De aanslagen tonen aan dat vrijheid niet vanzelfsprekend is", zegt voorzitter De Wouw van Stichting 18 September tegen Omroep Brabant. "Vrijheid moet altijd worden bevochten. De aanslagen in Frankrijk laten zien dat, ook na de Tweede Wereldoorlog, dit nog altijd actueel is."
"Het raakt me", vertelt De Wouw. "De aanslagen, maar ook de vliegramp met de MH17, tonen aan dat geweld van alle tijden is. Maar dat moet ons er niet van weerhouden het extremisme terug te dringen. Daarom besteden we met onze stichting juist ook aandacht aan het nu, en niet alleen aan vroeger."
LEES OOK: Popcentrum 013 viert heropening op moment van massamoord in colleg a-zaal Parijs: ‘Verschrikkelijk’

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.