Brabant komt samen om slachtoffers aanslagen Parijs te herdenken

14 november 2015 om 22:01
nl
Brabanders betuigen massaal steun aan de slachtoffers en nabestaanden van de bloedige aanslagen in Parijs. In de hele provincie roepen initiatiefnemers op te protesteren tegen geweld en stil te staan bij de doden.
Profielfoto van Nelissen Saskia
Geschreven door
Nelissen Saskia

Bij de aanslagen in Parijs vrijdagavond vielen zeker 129 doden. 352 mensen, onder wie drie Nederlanders, raakten gewond.
InitiatievenIn Tilburg vindt dinsdag 17 november een bijeenkomst plaats op het Willemsplein. Initiatiefnemers Ferit Tuglaci van de Süleymaniye moskee en Thea van Blitterswijk van de Mariakerk houden daar samen met de burgemeester enkele korte toespraken. Tijdens de bijeenkomst willen de organisatoren op symbolische wijze stilstaan bij de overledenen en nabestaanden.
Ook in Waalwijk wordt stilgestaan bij de aanslagen. Op woensdag wordt in de Antoniuskerk een wake gehouden waar wordt gebeden voor de slachtoffers van de terreuraanslagen.
Eindhoven stelt maandag het stadhuis open voor raadsleden, medewerkers en inwoners van de stad om bijeen te komen tijdens de één minuut stilte om 12.00 uur die in heel Europa wordt gehouden. Ook vindt op 22 november een vredesmars plaats in Eindhoven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.