'Politiemol Mark M. verkocht informatie voor 250 euro per maand door'

14 november 2015 om 23:03
nl
Politiemol Mark M. uit Weert leek een abonnementsdienst voor vertrouwelijke informatie aan Brabantse criminelen te bieden. Voor een vast bedrag van 250 euro per maand konden de criminelen al over de info beschikken. Dat meldt NRC Handelsblad zaterdagavond.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

De krant baseert zich op een niet nader genoemde advocaat. Die zegt tegen de krant dat M. in totaal 24 zoekvragen in de politiesystemen had uitgezet. Concreet betekende dit dat hij een melding ontving zodra er een update in een specifieke politiezaak was.
Wiethandelaren, motorclub en xtc-handelaarDe vergaarde informatie bewaarde M. op verscheidende usb-sticks. Vervolgens verkocht hij de informatie door. Volgens een vast maandbedrag dus, zo heeft NRC Handelsblad weten te achterhalen.
De informatie die M. volgens NRC Handelsblad doorverkocht, had onder andere betrekking op wiethandelaren in de regio Eindhoven. Ook voormannen van motorbende No Surrender en een grote xtc-handelaar uit regio Breda stonden op zijn radar.
LEES OOK: 'Politiemol Mark M. overlegde in Oekraïne met netwerk van gangsters en geheime dienst'
Landelijke EenheidPolitiemol Mark M. werd in september aangehouden. De politieman wordt er van verdacht op grote schaal gevoelige informatie te hebben doorgespeeld aan het criminele circuit, zoals motorclubs. Hij werkte bij de Landelijke Eenheid, op een afdeling in Son.
Het schandaal leidde tot onrust bij de politie. Die zou nu bij ieder geweldsdelict onderzoeken in hoeverre er een verband is met de informatie die M. heeft doorgespeeld. Dat zou ook zijn gebeurd na de ontploffing in Breda deze week, die gruwelijke gevolgen had.
LEES OOK: Corruptiezaak politiemol Mark M.: verdachte van omkoping aangehouden

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.