Imponerende Michael van Gerwen stevent af op eindstrijd Grand Slam of Darts

14 november 2015 om 23:38
nl
Michael van Gerwen uit Gemonde heeft zaterdagavond op overtuigende wijze de halve finale bereikt van de Grand Slam of Darts. Dat is een toernooi met de beste darters van de rivaliserende bonden PDC en BDO.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

'Mighty Mike' versloeg met gemak de Belg Kim Huybrechts. Het werd 16-4. Van Gerwen begon de wedstrijd indrukwekkend, met finishes van 135 en 112 en een elfdarter. Huybrechts kwam nog wel terug tot 4-2, maar daarna vernederde de Gemondenaar hem. Hij liep weg naar een 13-2 voorsprong, voordat de Belg weer een leg kon pakken. Hij eindigde de wedstrijd met een gemiddelde van 111,05.
Door de zege van Van Gerwen is een Nederlands onderonsje in de eindstrijd tussen Van Gerwen en Raymond van Barneveld een stap dichterbij. Vrijdag bereikte Van Barneveld de halve finale via een zege op de Welshman Mark Webster.
Van Barneveld komt zondagmiddag in de halve eindstrijd uit tegen Phil Taylor. Van Gerwen neemt het op tegen Michael Smith, die zaterdagavond verrassend Adrian Lewis versloeg.
Nog nooit op naam geschrevenDe Grand Slam of Darts is het enige grote toernooi dat Van Gerwen nog nooit op zijn naam schreef. "Met mijn vorm is niks mis. Ik hoop dat ik nog een stap extra kan zetten. Ik wil dit toernooi echt winnen", zei hij.
De finale wordt zondagavond gespeeld. De winnaar neemt 140.000 euro mee naar huis.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.