Video

John Feskens behoort met zijn biografie nu in illuster rijtje

15 november 2015 om 00:24
nl
Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, René van der Gijp en Andy van der Meijden hadden er al een. Maar met de presentatie van zijn biografie heeft John Feskens, clubicoon van Willem II, zich zaterdagmiddag in datzelfde illustere rijtje genesteld.
Profielfoto van Ludo van Denderen
Geschreven door
Ludo van Denderen

In het supportershome van de Tilburgse club kreeg hij uit handen van voormalig ploeggenoot Bud Brocken het eerste exemplaar van het boek met de logische titel 'D'n Beitel'.
Twijfel over boekBekende coryfeeën uit de voetbalwereld waren naar het Tilburgse stadion afgereisd om tijdens de boekpresentatie Feskens te fêteren. Na alle loftuitingen liet de voormalige middenvelder optekenen 'zich met de minuut een betere voetballer te vinden'.
Zoals de recordhouder - met 438 officiële wedstrijden in het Tilburgse shirt - in eerste instantie ook al twijfelde of een biografie over hem wel zo'n goed idee was. Ten slotte had hij helemaal niet zulke spannende verhalen te vertellen, dacht Feskens.
Zeer vereerd"Ik voel me zeer vereerd dat het boek er nu is, hoewel ik dacht dat in eerste instantie andere mensen meer in aanmerking kwamen voor een biografie," zegt Feskens. "Eigenlijk ben ik een grijze muis. Toch is besloten het boek te schrijven. En door de interviews die daarvoor gehouden zijn, kwamen vergeten dingen weer bij me boven boven. Dat maakte het heel leuk om hieraan mee te werken."
"Voor mij persoonlijk is dit boek fantastisch. Of ik de tijd als voetballer mis? Ik ben sowieso blij toen gespeeld te hebben en niet nu. Met alle social media kun je tegenwoordig als voetballer geen stap zetten, zonder dat iedereen het weet."
'Willem II is en blijft mijn club'Inmiddels werkt Feskens alweer enige jaren als analist bij PSV. Niet bij Willem II dus, de club waar hij meer thuis lijkt te horen.
"Willem II is en blijft mijn club. Ik heb een goede band met alle mensen die hier werken en met de supporters. Maar ik werk nu met veel plezier bij PSV. Daar werk ik in de luwte. En in de luwte zal ik de rest van mijn leven ook wel blijven. Dus het is niet nodig dat er over de rest van mijn leven nog een boek geschreven wordt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.